2012. november 4., vasárnap

Püspökkenyér




Hozzávalók:
-       15 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       15 dkg porédesítő
-       20 dkg bármilyen aszalt gyümölcs
-       4 tojás
-       1 kis marék dió
-       1 citrom reszelt héja
-       1 narancs (ha nagy, akkor elég a fele) reszelt héja
-       rum vagy rum aroma
-       1 cs. sütőpor
-       10 dkg vaj vagy margarin
-       1-1,5 dl tej

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket leöntjük rummal (én most aromát használtam) és félretesszük. A diót is összetördeljük akkora darabokra, amekkorák az gyümölcsök és azt is hozzákeverjük.
A tojások sárgáját habosra verjük a porédesítővel. 
Ha ez megvan, mehet bele a citrom és a narancs reszelt héja, a vaj, a liszt is és a sütőpor is, valamint annyi tej, amennyitől nem lesz túl sűrű a tésztánk. Nekem kb 1-1.5 dl kellett bele. Jól összekeverjük. 
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékünkbe. 
Az aszalt gyümölcsök is mehetnek bele, de mielőtt hozzákevernénk azokat is, 1 ek. lisztet szórjunk rá és keverjük össze, így nem süllyednek majd bele a gyümölcsök az aljára.
Vegyünk elő egy őzgerincformát, vagy valamilyen hosszúkás sütőformát és vagy sütőpapírral béleljük ki, vagy vajazzuk és lisztezzük, mielőtt beleöntenénk a masszát.


Kb. 45 perc kell neki, míg megsül. 
Ha időközben nagyon barnulna a teteje, tegyünk rá alufóliát és úgy tegyük vissza a sütőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése